Veel gestelde vragen – Blinderen / Tinten


Hebben we na het blinderen nog wel een goed zicht naar buiten?
Jazeker, je kunt het vergelijken met een zonnebril, je kunt alles nog prima zien terwijl je voor een ander nauwelijks zichtbaar bent. Vanuit de auto kijk je naar buiten waar het natuurlijk altijd lichter is dan in de auto zelf, waardoor je prima zicht blijft houden. Als je achter de geblindeerde auto staat en het licht schijnt via de voorruit naar binnen, kun je ook beter naar binnen kijken dan dat je naast de auto staat (afhankelijke van de tint).
Folie op de voorste zijruiten, is dit eigenlijk wel toegestaan?
Ja, wij beschikken over speciale folie voor het blinderen van de voorste zijruiten. Deze folie maken de ruiten een beetje “smokey”. Wat het contrast tussen de achter zijruiten en voorste zijruiten minder groot maakt. Deze folie is goedgekeurd door de KLPD en Politie en is dus toegestaan. Deze tint zorgt er ook voor dat je gewoon oogcontact kunt maken met je mede weggebruikers. De ramen moeten samen met de originele tint van het glas minimaal 55% licht door laten.
Welke voorbereidingen ik als klant moet treffen?
De auto dient vooraf gewassen te worden i.v.m de stofgevoeligheid van de folie. Overtollige spullen zoals kinderzitjes en spullen in de kofferruimte graag thuislaten. Ook dien je de auto van binnen grondig te stofzuigen.
Wat is eigenlijk windowfilm?
Window film is een dun meerlaags polyester materiaal dat vele verschillende lagen bevat om verschillende eigenschappen te beheersen, waaronder ultraviolet licht, warmte, verblinding en privacy. Window film wordt geleverd in verschillende prestatieniveaus en tinten.
Wat zijn de voordelen van windowfilm?
De vele voordelen van zon- en warmtewerende folie: • Verhoogt het comfort en weerkaatst de warmte van de zon op het voertuig; • Verbetert het uiterlijk van uw voertuig en geeft uw voertuig een unieke uitstraling; • Voorkomt verblinding van de zon, dus verhoogt het de rijveiligheid; • Blokkeert de UV-straling tot 99%; • Beschermt het interieur van uw voertuig; • Geeft bescherming tegen rondspattende glassplinters • Brandstofbesparing door minder gebruik van de airco • Meer privacy
Wat houden de verschillende tintpercentages in?
Filmpercentages staan voor lichttransmissie of de hoeveelheid licht die door de film wordt toegelaten. Hoe lager het percentage, hoe donkerder de film
Wat als mijn voertuig al een oude film op de ramen heeft? Moet het worden verwijderd voordat ik mijn ramen opnieuw getint wilt hebben?
Oude films moeten worden verwijderd voordat nieuwe windowfilm wordt geïnstalleerd. Het is altijd het beste om de oude film door een professional te laten verwijderen, omdat de achterruitverwarming van het voertuig gemakkelijk kan worden beschadigd. Er worden extra kostenin rekening gebracht voor het verwijderen van de oude film en het duurt ongeveer twee uur extra voor het verwijderen van de oude film. Als uw voertuig oude films heeft die moeten worden verwijderd voordat u nieuwe folie laat monteren vermeldt dit op tijd.
Als mijn glasfolie is beschadigd, kan dit worden verholpen?
Beschadigde glasfolie kan niet worden gerepareerd, maar het beschadigde stuk film kan worden verwijderd en het glas kan opnieuw worden getint.
Wordt de tint aan de buitenkant of binnenkant geplakt?
Aan de binnenkant. Di tom de maximale duur van de folie te kunnen garanderen. Op voertuigen wordt de window film met de hand gesneden aan de buitenkant van het glas en vervolgens op de binnenkant van het glas kreuk -en bobbelvrij gemonteerd.
Welke voorbereidingen kan ik als klant treffen?
De auto dient vooraf gewassen te worden (ivm de stofgevoeligheid van de folie).
Worden de deurpanelen gedemonteerd?
In de meeste gevallen verwijderen wij de deurpanelen om tot een zo goed mogelijk resultaat van montage van de windowfilm te komen. Uiteraard wordt alles vakkundig terug gemonteerd.
Heeft de film invloed op mijn achterruitverwarming of zal mijn achterruitverwarming de film beïnvloeden?
Nee, de windowfilm en de achterruitverwarming van een auto zullen elkaar niet beïnvloeden.
Hoe lang duurt het om mijn voertuig te tinten?
De hoeveelheid tijd die het kost om uw voertuig te tinten, is afhankelijk van het voertuigtype en de aantal ramen die u getint wilt hebben. Een complete auto kan tussen de twee en vijf uur duren. Als u alleen geïnteresseerd bent in het tinten van de twee voorportieren, is meestal 40-60 minuten voldoende. Als uw voertuig oude film heeft die moet worden verwijderd, voegt dit proces ongeveer twee tot vier extra uren toe aan de filminstallatie. Deze tijd inschattingen zijn voor ideale situaties; zoals met alles, kunnen er dingen gebeuren die de installatietijd van de windowfilm kunnen verlengen. Houd hier rekening mee bij het maken van uw afspraak.
Kan ik mijn draairamen meteen gebruiken nadat ik mijn ramen heb laten tinten??
Wij raden u aan om de autoruiten minimaal 24 uur na de installatie van de windowfilm dicht te laten staan. Hierdoor kan de film uitharden en zich aan het glas hechten voordat het venster wordt bewogen
Wat moet ik gebruiken om mijn ramen schoon te maken nadat ik ze getint heb?
Nadat de installatie van de windowfilm is voltooid, wacht u een paar dagen voordat u de binnenkant van het raam schoonmaakt waar de film op is geïnstalleerdt. Gebruik na een paar dagen een glasreiniger zonder ammoniak en een zachte doek.
Wat veroorzaakt dat je windowfilm paars wordt?
De glasfolie die Steenhoek windowtinting gebruikt, heeft de technologie om filmkleur stabiel te maken en heeft daarmee 5 jaar garantie op kleurverandering. Dit betekent dat onze glasfolies niet paars worden zoals de goedkope films die in andere winkels of auto-onderdelen zaken worden verkocht. Raadpleeg onze garantie voor meer informatie.

WIJ DOEN ZAKEN MET ONDER ANDERE

Wij zijn te bereiken op +31624246066

WhatsApp chat